
چربی حاصل از میوه زیتون روغن زیتون نام دارد. بیشترین استفاده از روغن زیتون در آشپزی و تولید لوازم آرایشی بهداشتی است. در رژیم غذایی مدیترانه ای که متعلق به مردم یونان، جنوب ایتالیا و اسپانیا است، روغن زیتون نقش پر رنگی ایفا می کند.
درخت زیتون تقریباً از هزاره هشتم قبل از میلاد در اطراف دریای مدیترانه رشد میکند. اسپانیا، ایتالیا و یونان از بزرگترین تولید کنندگان روغن زیتون در سطح جهان به شمار میروند. کشور اسپانیا در سال ۲۰۱۶ با تولید ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن روغن زیتون، ۴۴ درصد از بازار جهانی تولیدات را در اختیار داشت.
نام کشور |
تولید سال 2015 (تن) |
سهم از بازار جهانی (%) |
تولید سال 2016 (تن) |
سهم از بازار جهانی (%) |
اسپانیا |
842200 |
34 |
1401600 |
44 |
ایتالیا |
222000 |
9 |
474600 |
15 |
یونان |
300000 |
12 |
320000 |
10 |
ترکیه |
160000 |
6/5 |
143000 |
4/5 |
جهان |
2458000 |
100 |
3159500 |
100 |
اتحادیه جهانی زیتون (IOC) مقدار تولید روغن زیتون در ایران را به طور متوسط ۴۵۰۰ تن میداند. زمان و نحوه برداشت، موقعیت منطقه تولید و روش استخراج روغن تأثیر بسزایی در کیفیت روغن زیتون دارد. اتحادیه جهانی زیتون رده بندی کیفی روغن زیتون را به شرح زیر دسته بندی مینماید:
منبع:
Wikipedia.org
نظرات خود را با ما در میان بگذارید