تولید جهانی روغن زیتون

تولید جهانی روغن زیتون

۱۴۶ ۰
۰

چربی حاصل از میوه زیتون روغن زیتون نام دارد. بیشترین استفاده از روغن زیتون در آشپزی و تولید لوازم آرایشی بهداشتی است. در رژیم غذایی مدیترانه ­ای که متعلق به مردم یونان، جنوب ایتالیا و اسپانیا است، روغن زیتون نقش پر رنگی ایفا می ­کند.

درخت زیتون تقریباً از هزاره هشتم قبل از میلاد در اطراف دریای مدیترانه رشد می‌کند. اسپانیا، ایتالیا و یونان از بزرگترین تولید کنندگان روغن زیتون در سطح جهان به شمار می‌روند. کشور اسپانیا در سال ۲۰۱۶ با تولید ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار تن روغن زیتون، ۴۴ درصد از بازار جهانی تولیدات را در اختیار داشت.

نام کشور

تولید سال 2015 (تن)

سهم از بازار جهانی (%)

تولید سال 2016 (تن)

سهم از بازار جهانی (%)

اسپانیا

842200

34

1401600

44

ایتالیا

222000

9

474600

15

یونان

300000

12

320000

10

ترکیه

160000

6/5

143000

4/5

جهان

2458000

100

3159500

100

 

اتحادیه جهانی زیتون (IOC)  مقدار تولید روغن زیتون در ایران را به طور متوسط ۴۵۰۰ تن می‌داند. زمان و نحوه برداشت، موقعیت منطقه تولید و روش استخراج روغن تأثیر بسزایی در کیفیت روغن زیتون دارد. اتحادیه جهانی زیتون رده بندی کیفی روغن زیتون را به شرح زیر دسته بندی می‌نماید:

  • فوق بکر ( Extra-virgin): تهیه شده از فرآیندی صرفاً فیزیکی با اسید آزاد (free acidity) کمتر از ۰/۸%. تولید روغن با این کیفیت در بسیاری از کشورها کمتر از ۱۰ درصد کل تولیدات است، ولی در کشورهای یونان (۸۰%)، ایتالیا (۶۵%) و اسپانیا (۵۰%) سهم زیادی از کل تولید را در اختیار دارد.

  • بکر (Virgin): مشابه کیفیت فوق با اسیدهای آزاد بیشتر در مرز ۱/۵%

  • تصفیه شده (Refined): در این روش روغن‌های بکر با اسیدیته بالا را با استفاده از مواد شیمیایی و فیلترهای فیزیکی به روغن با اسیدهای آزاد پایین (۰/۳%) تبدیل می‌کنند. رنگ و بوی روغن زیتون در این روش از آن گرفته می‌شود. روغن زیتون با نشان خالص (Pure) عموماً از این نوع هستند. لازم به ذکر است در استخراج روغن از زیتون در این کیفیت از حلال (solvent) استفاده نمی‌شود و همچنان روش استخراج فیزیکی است. بیش از ۵۰ درصد از روغن‌های تولیدی در مناطق مدیترانه‌ای نیاز به تصفیه دارند تا به یک محصول خوراکی تبدیل شوند. با این حال به دلیل طعم نه چندان مطلوب، بسیاری از کشورها این روغن را برای مصرف انسانی مناسب نمی‌دانند.

  • روغن تفاله (Pomace oil): پس از استخراج روغن از زیتون به روش فیزیکی، تفاله آن تقریباً حاوی ۵-۸% روغن است. در این مرحله با استفاده از حلال‌های شیمیایی روغن باقی­مانده را از زیتون خارج می‌کنند. سپس روغن حاصله را با مقداری روغن بکر مخلوط کرده و به فروش می‌رسانند. دمای دود شدن این روغن بالا است و در برخی از کشورها برای مصارف خانگی و رستوران‌ها به کار می رود.    

منبع:

Oliveoilsource.com

Wikipedia.org

internationaloliveoil.com

۰

نظرات خود را با ما در میان بگذارید

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی